File de poveste

joi, 7 noiembrie 2013

Infasatul bebelusilor dauneaza sanatatii acestora !




       Părinţii care îşi înfaşă bebeluşul îl supun unor riscuri de sănătate, avertizează un chirurg ortoped. Tehnica înfăşării care presupune imobilizarea mâinilor şi a picioarelor este folosită, de obicei, pentru a calma copiii.


       Oasele în dezvoltare ale bebeluşilor sunt afectate de înfăşat, avertizează profesorul Nicholas Clarke de la Spitalul Universitar din Southampton, Marea Btiranie.    

        Înfăşatul restricţionează mişcarea   

       Înfăşatul bebeluşilor este folosit peste tot în lume. Se crede că legatul strâns simulează pentru bebeluş pântecul mamei şi astfel îl calmează. Însă tehnica înfăşatului ţine nemişcate picioarele, restricţionând mişcarea copilului, lucru care poate afecta dezvoltarea articulaţiei şoldurilor, notează BBC.          „În ultima vreme, există din ce în ce mai multe mame care îşi înfăşă strâns copiii, în special pentru că se crede că are un efect paliativ împotriva plânsetului, colicilor şi că ajută somnul. Însă, pentru a permite o dezvoltare sănătoasă a şoldurilor, trebuie permis picioarelor bebeluşilor să se îndoaie, să se mişte de sus în jos. Picioarele n-ar trebui imobilizate şi lipite strâns“, susţine profesorul Clarke.   Mai mult, înfăşatul poate provoca supraîncălzirea bebeluşului şi cauza sindromul morţii subite, susţin moaşele britanice. „Noi sfătuim părinţii să nu-şi înfeşe bebeluşii, însă trebuie luat în considerare şi mediul cultural din care provine mama şi să ne asigurăm că este informată corect despre cum să-şi crească copilul“, spune Jane Munro de la Colegiul Regal al Moaşelor din Londra, Marea Britanie.

„Din punctul meu de vedere, înfăşatul nu trebuie practicat. Nu există niciun beneficiu pentru sănătatea bebeluşului, dar există multe consecinţe negative asupra dezvoltării oaselor“, adaugă şi Andreas Roposch, chirurg ortoped la spitalul de pediatrie Great Ormond Street.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu